دوربین مداربسته تحت شبکه چیست

دوربین مداربسته تحت شبکه

دوربین مداربسته تحت شبکه در سال ۱۹۹۶ ساخته شد. برای فهمیدن کارکرد دقیق این دوربین‌ها بهتر است ابتدا با معنی شبکه آشنا شوید. در واقع شبکه به تعدای رایانه که با یکدیگر ارتباط دارند گفته می‌شود؛ شبکه می‌تواند کوچک بوده که شامل دو رایانه و یا بزرگ که شامل تعدادی زیادی رایانه است باشد.

دوربین تحت شبکه نیز دوربینی است که برخلاف سایر دوربین ها که اطلاعات را از طریق کابل انتقال می‌دهند این کار را به کمک پروتکل های شبکه انجام می‌دهد.

تفاوت دوربین مداربسته تحت شبکه و آنالوگ ؟ کدام بهتر است ؟

یکی از انواع دوربین‌های مداربسته، دوربین مداربسته تحت شبکه است. این دوربین در گروه دوربین های دیجیتالی قرار دارد و در محیط شبکه اطلاعات را دریافت و ارسال می‌کند. دوربین‌ مداربسته تحت شبکه مانند سایر دوربین‌های مداربسته برای ایجاد امنیت و در برخی کارها برای مدیریت استفاده می‌شوند.

این سری دوربین ها برعکس دوربین های آنالوگ برای ذخیره سازی اطلاعات به دستگاه ضبط محلی احتیاج ندارند. دوربین‌ مداربسته تحت شبکه دو نوع هستند؛ نوع اول این دوربین ها می‌توانند اطلاعات خود را به صورت غیر متمرکز و از راه دور در هر محلی که تعیین می‌شود ذخیره کنند اما گروه دوم برای ذخیره سازی به یک دستگاه ضبط کننده مرکزی در شبکه (NVR) نیاز دارند. تفاوتی که در این دو نوع دوربین وجود دارد شامل موارد زیر است:

  • کیفیت تصاویر
  • نحوه کدگذاری ویدئوها
  • پروتکل‌های شبکه
  • تفاوت رزولوشن ( که بین ۰٫۳ تا ۲۹ مگاپیکسل است).

ویژگی های دوربین‌های مداربسته تحت شبکه

  • ارسال و ذخیره ویدئو به صورت دیجیتالی :

در گذشته دوربین‌های مداربسته ویدئو و تصاویر ضبط شده را از طریق کابل‌ها منتقل می‌کردند اما در سری جدید دوربین‌ها که شامل دوربین‌ مداربسته تحت شبکه نیز است با استفاده از ویژگی‌های جدید؛ تصاویر و ویدئوها را به صورت دیجیتال ذخیره و ارسال می‌کنند. در واقع دوربین‌ مداربسته تحت شبکه مانند شبکه‌های کامپیوتری است و در آنها از IP های مخصوصی استفاده می‌شود. این دوربین‌ها در جاهایی که شبکه و اتصال با آن برقرار باشد استفاده می‌شوند.

  • اتصال بیسیم به شبکه :

از ویژگی های خوب دوربین مداربسته تحت شبکه این است که آنها به صورت بیسیم به شبکه وصل می‌شوند. اگر از چند دوربین مداربسته تحت شبکه برای کنترل محیطی استفاده شود؛ می‌توان تصاویر را به صورت همزمان بر مانیتور مشخص شده دید. به همین دلیل به آن دوربین تحت شبکه بیسیم نیز می‌گویند.

  • نظارت ۲۴ ساعته آنلاین :

یکی از ویژگی های کاربردی و بسیار جالب دوربین های مداربسته تحت شبکه این است که می‌توان تصاویر را به صورت ۲۴ ساعته، در زمان خاصی از روز و یا شب و یا زمان حرکت جسمی ضبط کرد. این ویژگی کاربردی باعث ایجاد امنیت و استفاده بیشتر شده است.

  • دریافت صدا :

از ویژگی های دیگر دوربین های مداربسته تحت شبکه می‌توان از دریافت صدا به صورت دو طرفه اشاره کرد؛ یعنی شما در کنار دریافت تصاویر صداهای محیط را نیز دریافت می‌کنید که همین امر در ایجاد امنیت بیشتر نیز تاثیر دارد.

  • تشخیص چهره :

در دوربین مداربسته تحت شبکه با استفاده از هوش مصنوعی امکان تشخیص چهره افراد فراهم می‌شود. اگر در یک محیط یک بانک اطلاعاتی از چهره افراد تهیه شود می‌توان با کمک این دوربین ورود افراد غیر مجاز را ناممکن کرد.

 

انواع دوربین مداربسته تحت شبکه

  • دوربین های مورد استفاده در محیط داخلی و بیرونی :

از دوربین مداربسته تحت شبکه می‌توان هم در محیط های داخلی و هم در محیط های خارجی استفاده کرد. دوربین هایی که در محیط بیرون استفاده می‌شوند برای دریافت تصاویر در شب باید فناوری خاصی داشته باشند؛ که در زمان خرید باید به آن توجه کرد. همچنین دوربین هایی که در محیط بیرونی استفاده می‌شوند باید پوشش مناسبی برای محافظت در برابر هر گونه عوامل خارجی داشته باشند.

  • ثابت و چرخشی :

از نظر ثابت و چرخشی بودن دوربین تحت شبکه بییسم نیز دو نوع دوربین وجود دارد که اکثرا نوع ثابت آن در اماکن شلوغ استفاده می‌شود اما این نوع دوربین فقط قسمت خاصی را تصویر برداری می‌کند و تغییر زاویه آن ممکن نیست. اگر قرار است زوایه دید بیشتر و تصویر بیشتری از محیط در دسترس باشد می‌توان از دوربین‌های چرخشی (PTZ) استفاده کرد. از ویژگی های جالب دوربین های چرخشی این است که آنها با حرکت جسم مشکوک حرکت کرده، به آن نزدیک شده و آن را تعقیب می‌کنند که به کمک این ویژگی می توان تصاویر دقیقی داشت.

 

دوربین مداربسته تحت شبکه را می توان در محیط های مختلفی استفاده کرد. برای مثال اگر قرار است از این دوربین در منزل استفاده شود می توان تنظیم کرد که تصاویر به صورت آنلاین بر روی تلفن همراه دیده شود. برای استفاده از این ویژگی باید دوربین و تلفن همراه به اینترنت متصل باشند.

دوربین مداربسته تحت شبکه بیسیم

دوربین مداربسته تحت شبکه در دو نوع بیسیم و کابلی وجود دارد. دوربین های بیسیم که تصاویر را با کمک اینترنت به حافظه انتخاب شده ارسال می‌کنند و دوربین‌های کابلی که با استفاده از کابل این کار را انجام می‌دهند. نکته ای که در دوربین مداربسته بیسیم تحت شبکه وجود دارد این است که این دوربین ها فقط تصاویر و اطلاعات را به صورت اینترنتی ارسال می‌کنند و برای دریافت برق نیاز به سیم‌کشی دارند.

 

از مزایای دوربین تحت شبکه بیسیم می توان به زیبایی و تمیزی کار ( به دلیل عدم استفاده از حجم زیادی سیم) اشاره کرد. این ویژگی باعث کاهش هزینه نیز می شود. از مزایای دیگر می توان به نصب راحت این دوربین ها اشاره کرد.

اما دوربین تحت شبکه بیسیم معایبی نیز دارند. به دلیل استفاده از اینترنت در این نوع دوربین ها، امکان هک کردن و دسترسی به اطلاعات وجود دارد. اما این مشکل را می توان حل کرد؛ برای حل این مشکل باید نکات امنیتی را با دقت و بسیار خوب رعایت کرد.

معایب دوربین مداربسته تحت شبکه

  • قیمت بالا: یکی از مشکلات دوربین مداربسته تحت شبکه قیمت بالای آن نسبت به سایر دوربین ها است.
  • محدودیت پهنای باند: از مشکلات دیگر اما قابل حل محدودیت پهنای باند زمان ارسال تصاویر است که می توان با تنظیمات اینترنت و افزایش پهنای باند( هرچند این مورد نیز هزینه هایی در بر دارد) این مشکل را نیز حل کرد.
  • امنیت : در صورتی که از یک اینترنت عمومی استفاده می‌کنید برای برقراری امنیت و شخصی‌سازی داده ها با استفاده از شبکه شخصی و محدود کردن دسترسی دیگران نیز این مشکل را حل کنید.

خرید دوربین مداربسته تحت شبکه

اگر قصد خرید دوربین مدار بسته و آن هم از نوع دوربین مداربسته تحت شبکه را دارید باید هدف اصلی و منطقه ای را که قرار است دوربین در آن استفاده شود در نظر بگیرید. مهم است بدانید که دقیقا برای چه منظوری از دوربین مداربسته استفاده می‌کنید زیرا  این نکته تاثیر مهمی در خرید دوربین دارد. همچنین بررسی کنید که آیا به یک دوربین یا چند دوربین نیاز دارید.

به طور کلی نکات مهمی درمورد خرید دوربین مداربسته تحت شبکه وجود دارد از جمله:

  • تعداد کانال های دوربین مداربسته

تعداد کانال های دوربین های مداربسته در واقع تعداد دوربین هایی است که استفاده می شوند. زمان خرید دوربین مداربسته به تعداد کانال های نوشته شده روی پکیج دقت کنید.

  • ویژگی دید در شب

دوربین های مداربسته ایی که دارای مادون قرمز هستند توانایی دید در شب را دارند. اگر به دنبال دوربینی هستید که در تاریکی نیز تصاویر را تهیه کند باید حتما به این ویژگی زمان خرید توجه کنید.

  • اندازه تصویر

محیط و تصاویری که دوربین ها تهیه می کنند متفاوت است. همانطور که اشاره کردیم دو نوع از این دوربین ها (ثابت و چرخشی) وجود دارد و دقت داشته باشید با توجه به کار و محیط مورد نظر انتخاب درستی کنید.

  • کیفیت تصویر

همانطور که حتما می دانید و یا شنیده اید کیفیت تصویر به تعداد پیکسل های استفاده شده مربوط است. اگر میخواهید تصویری دقیق و با کیفیت داشته باشید از دوربین هایی که تعداد  پیکسل بالایی دارند استفاده کنید. این موضوع در تهیه تصویر در مسافت‌های طولانی و یا بزرگنمایی بسیار مهم است.

  • ظرفیت حافظه

ظرفیت حافظه یکی دیگر از مهم ترین عامل ها در خرید دوربین مداربسته تحت شبکه است. شما زمان خرید باید به میزان حافظه ای که تهیه می‌کنید دقت کنید، اگر حافظه کمی را تهیه کنید تصاویر را برای مدت های محدودی خواهید داشت و برای ثبت تصاویر جدید مجبور به حذف تصاویر قبل هستید.

  • نمایش تصاویر در تلفن همراه در دوربین های مداربسته تحت شبکه

امروز تلفن های همراه بخشی جدایی ناپذیر از زندگی ما هستند. در صورتی که تمایل دارید تصاویر را به صورت آنلاین در تلفن همراه مشاهده کنید باید دوربینی را انتخاب کنید که این ویژگی را داشته باشد.

  • قیمت دوربین مداربسته تحت شبکه

قیمت دوربین مداربسته تحت شبکه به ویژگی هایی که گفته شد همچون برند، تعداد دوربین های مورد استفاده، نوع دوربین و … بستگی دارد. دقت داشته باشید که اضافه شدن هر ویژگی می‌تواند قیمت اصلی دوربین را افزایش دهد اما امنیت بیشتری برای شما ایجاد می‌شود.

 

سخن آخر

استفاده از دوربین های مداربسته باعث ایجاد امنیت و کاهش خطر می‌شود. دوربین ها با ضبط دقیق تصاویر به پیگیری قانونی و حتی تشخیص چهره کمک می‌کنند. دوربین های مداربسته تحت شبکه بسته به نیاز مشتری انتخاب و نصب می شوند. قبل از خرید دوربین مداربسته به نکات گفته شده توجه کنید تا با در نظر گرفتن محیط و بودجه خود بهترین انتخاب را داشته باشید.

شرکت الکامپ از بزرگترین شرکت‌های عرضه کننده انواع دوربین مداربسته در بازار ایران می باشد که همیشه سعی دارد برای جلب رضایت مشتری ، محصولات با کیفیت و با قیمت مناسب و همچنین ضمانت پنج ساله به مصرف کنندگان خود ارائه دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *