عیب یابی سیستم دوربین مداربسته
پس از خرید و اجرای دوربین مدار بسته، با گذشت زمان ممکن است مشکلاتی در سیستم دوربین مداربسته رخ دهد. از جمله این مشکلات می توان به قطع و وصل شدن تصویر، روشن نشدن سیستم، عدم ضبط تصویر و… اشاره کرد. ما در این مطلب تجربه متخصصان را در مورد مشکلات رایج و عیب یابی دوربین های مداربسته با شما به اشتراک می گذاریم. اگر شما کارشناس نصب دوربین مداربسته و یا کاربری هستید که می خواهید به تنهایی مشکل سیستم مدار بسته خود را حل کنید، خواندن این مطلب می تواند برای شما مفید باشد.
راهکارهای کاربردی برای عیب یابی سیستم دوربین مداربسته
همانطور که می دانید، صنعت نظارتی مدرن به سمت دنیای دیجیتال کشیده شده است. رفته رفته دوربین های مداربسته آنالوگ جای خود را به دوربین های پیشرفته تر مثل دوربین های تحت شبکه داده اند. از این رو ما ۱۰ مورد از مشکلات رایج و روش های عیب یابی دوربین های تحت شبکه یا IP را مطرح می کنیم.
جهت خواندن مطالب بیشتر درباره دوربین های مداربسته تحت شبکه اینجا کیک کنید : دوربین مداربسته تحت شبکه
۱ـ چک کردن اتصالات و منبع تغذیه دوربین مداربسته
این مرحله، اولین قدم در عیب یابی سیستم دوربین مداربسته است . حتما پریز اتصال به برق و اتصال دوربین مداربسته به اینترنت را تست کنید. برخی از دوربین های IP یک نشانگر LED برای نشان دادن این اتصالات دارند.
دوربین های IP از نظر نوع منبع تغذیه به دو نوع تقسیم می شوند، POE و non-POE. سیستم های دوربین مدار بسته POE انرژی الکتریکی خود را از شبکه اینترنت دریافت می کنند. نوع non-POE برق مورد نیاز را از طریق سیم کشی و از پریز برق تامین می کند. اگر نشانگر LED روشن نباشد، اتصالات منبع تغذیه و ولتاژ مناسب آن ها را چک کنید. توان استاندارد مورد نیاز برای کارکرد دوربین های IP حدود ۱۵ وات است.
دردوربین مداربسته اسپید دام به دلیل داشتن قابلیت چرخش، گردش و زوم اپتیکال مقدار انرژی الکتریکی مورد نیاز از استاندارد ۱۵ وات، بیشتر می شود.
توان هر کابل PoE برابر ۱۵ وات است و اگر این کابل خراب شود و یا تعداد زیادی دوربین به آن وصل شود، قدرت آن کاهش می یابد ودرسیستم دوربین مداربسته مشکل ایجاد می شود.
جهت خواندن مطالب بیشتر درباره منبع تغذیه دوربین های مداربسته اینجا کلیک کنید : آداپتور و یا منبع تغذیه در دوربین های مداربسته چیست؟
جهت خواندن مطالب بیشتر درباره POE در دوربین های مداربسته اینجا کلیک کنید :poe در دوربین مدار بسته
۲ـ پیدا کردن و پینگ کردن دوربین مدار بسته
با استفاده ازابزار پیدا کننده شرکت سازنده، آدرس IP دوربین مداربسته را پیدا کنید. در این صورت امکان پینگ کردن از طریق گوشی تلفن همراه و یا لپ تاب و تست کردن اتصالات فراهم می شود. بدین منظور، لغت “cms” را در قسمت جستجوی ویندوز تایپ کنید تا صفحه DOS باز شود. سپس کلمه “ping” را همراه با آدرس IP تایپ کنید. اگر عبارت “Destination Host Unreachable” یا “Request Timed Out” ظاهر شود، یعنی از طریق شبکه به دوربین دسترسی ندارید. دلایل زیادی برای این مسئله وجود دارد. اولین دلیل می تواند قرارداشتن دوربین و کامپیوتر بر روی دو شبکه یا ساب نت مختلف باشد. اگر پاسخ های اتصالی صحیح دریافت می کنید، از یک مرورگر و یا نرم افزاری که تولید کننده دوربین برای اتصال معرفی کرده استفاده کنید.
۳ـ دانستن نام کاربری و رمز عبور
نام کاربری و رمز عبور سیستم دوربین مدار بسته خود را به یاد داشته باشید. اگر می توانید دوربین را پینگ کنید ولی امکان دسترسی از طریق VMS یا جستجوگر وب را ندارید، مشکل از رمز عبور و نام کاربری است.
اکثر شرکت های دوربین مداربسته پس از نصب به کاربر یادآوری می کنند که کلمه عبور را تغییر دهد. اگر کتابچه راهنمای کاربر را دارید، رمز عبور پیش فرض را نیز امتحان کنید. در صورت فراموش کردن رمز عبور، باید سیستم دوربین مدار بسته به تنظیمات کارخانه برگردد.
۴ـ چک کردن جدول ARP
دانستن آدرس MAC یک راهکار مهم برای پیدا کردن آدرس IP دوربین های مدار بسته تحت شبکه است، این آدرس اغلب در بدنه دوربین مدار بسته چاپ می شود. نگه داشتن آدرس های IP و MAC دوربین های نصب شده با هدف عیب یابی، کار مفیدی است. مشابه عمل پینگ کردن که در قسمت دوم توضیح داده شد، دستور ARP می تواند برای نمایش آدرس های IP و MAC دستگاه های متصل به شبکه مورد استفاده قرار گیرد، کافیست در DOS تایپ کنید “arp-a”. می توانید IP آدرس دوربین را با دانستن آدرس MAC پیدا کنید، و همین طور برعکس.
۵ـ اطمینان از عدم وجود ناسازگاری IP
از یکسان نبودن آدرس IP دوربین های مدار بسته مختلف، اطمینان حاصل کنید. مشابه بودن این آدرس های IP باعث ایجاد مشکل در دسترسی شبکه می شود.
۶ ـ بروز رسانی firewall
اگر دوربین مدار بسته روشن و آنلاین است، و امکان دسترسی از طریق صفحه وب وجود دارد، اما اتصال به VMS برقرار نمی شود، بروز بودن firewall را بررسی کنید. بروز رسانی firewall ممکن است مشکل را حل کند، ولی گاهی مشکلاتی را نیز ایجاد می کند پس با احتیاط این کار را انجام دهید.
۷ ـ راه اندازی مجدد (Reboot) دوربین مدار بسته
ریبوت کردن سیستم دوربین مداربسته باعث خالی شدن حافظه cache، کالیبره شدن سیستم دوربین و ارتباط گیری مجدد اتصالات می شود. این گام آسان ترین و ارزان ترین کاری است که می توانید انجام دهید. بدین منظور تنها کافیست برق دوربین را قطع کنید ۱۰ تا ۱۵ ثانیه صبر کنید و مجدد برق آن را وصل کنید.
۸ ـ چک کردن کابل ها
عمده مشکل سیستم های دوربین مداربسته با تست کردن کابل ها حل می شود . اگر چراغ های LED دوربین مداربسته تحت شبکه روشن نیستند، کابل ها و اتصالات را چک کنید تا فرسوده، پیچ خورده یا خراب نباشد. بستن اتصالات به شکل عجولانه و شل، ایجاد مشکل می کند.
جهت خواندن مطالب بیشتر درباره LED های دوربین های مداربسته اینجا کلیک کنید : انواع LED مادون قرمز دوربین مدار بسته
۹ـ ریست کردن سیستم دوربین مداربسته به تنظیمات کارخانه
این روش اغلب کمتر استفاده می شود. چون با ریست کردن سیستم دوربین مدار بسته، تاریخ و تمام تنظیمات اعمال شده توسط کاربر پاک می شود. در بعضی اوقات سیستم عامل دوربین های مداربسته خراب می شوند و باعث شود دوربین از کار بیفتد. بازگرداندن دوربین به تنظیمات پیش فرض کارخانه آن را به نقطه مرجع ثابتی که پیکربندی مجدد می تواند از آن آغاز شود بر می گرداند. به منظور ریست کردن سیستم و برگرداندن آن به تنظیمات کارخانه، از دکمه “pinhole” یا همان سوراخ سوزنی موجود در پشت دوربین استفاده کنید.
۱۰ـ تماس با پشتیبانی یا شرکت سازنده دوربین مدار بسته
اگر با انجام دادن مراحل ۱ تا ۸ نتوانستید عیب یابی کرده و مشکل دوربین مدار بسته IP را برطرف کنید، حتما با شرکت سازنده و یا متخصصان تماس بگیرید و از آن ها کمک بخواهید. متخصصان فنی، راهکارها را به خوبی می دانند و می توانند به آسانی و در کمترین زمان شما را راهنمایی کنند.
کلام آخر:
دوربین های مداربسته مانند هر دستگاه الکترونیکی ممکن است دچار مشکل و نقص فنی شود. در این مقاله به بعضی از مشکلاتی که ممکن است با آن روبه رو شوید و نحوه برطرف کردن مشکل اشاره کردیم.اما در برخی اوقات عیب های دوربین مداربسته تخصصی می باشد و با کمک گرفتن از کارشناسان نصب می توان مشکل را حل کرد. شما می توانید جهت حل مشکلات تخصصی و عیوب دوربین مداربسته خود به کارشناسان الکامپ مراجعه کرده و از خدمات نصب وراه واندازه و پشتیبانی خدمات ما بهره مند شوید.
خرید دوربین مداربسته
جهت خرید انواع دوربین های مداربسته AHD، دوربین های مداربسته منازل مسکونی، بهترین دوربین های مداربسته و … با شماره 02158731 تماس حاصل فرمائید.
جهت خواندن مطالب بیشتر درباره دوربین های مداربسته منازل مسکونی اینجا کلیک کنید : خرید دوربین مدار بسته برای منزل مسکونی
بدون دیدگاه