استاندارد IP چیست؟

حتما شما هم بارها و بارها با عباراتی از قبیل IP57 یا IP44 یا IP66 یا IP67 روبرو شدیه اید اما عبارت IP چیست و چه معنا و مفهومی دارد . اگر به مشخصات محصولات الکترونیک، خصوصا دستگاه‌هایی که در فضای باز نصب می‌شوند ( مثل دوربین‌های مداربسته ) توجه کنید، درجه حفاظتی یا IP آن را خواهید دید.IP  یا  International Protection، یک نشان و استاندارد حفاظت بین المللی است که در این مقاله به توضیح آن می‌پردازیم. این نماد در سیستم های مخابراتی از قبیل تجهیزات جانبی مراکز تلفن سانترال، پست های مخابراتی، اتصالات مخابراتی و حتی گوشی های بی سیم و همچنین در تجهیزات برقی از قبیل کلید و پریزهای برق نیز کاربرد دارد .

جهت خواندن مطالب بیشتر در باره IP66 اینجا کلیک کنید :منظور از استاندارد IP 66 در دوربین مداربسته چیست ؟

استاندارد IP دوربین های مداربسته چیست ؟

IP مخفف عبارت Ingress Protection می باشد، رقم اول نشان دهنده مقاومت در برابر گرد و غبار و رقم دوم، میزان مقاومت در برابر رطوبت می باشد.این استاندارد شامل دو حرف I-P و دو رقم در کنار آن است که درجه حفاظت محصولات را نشان می دهد. هرکدام از ارقام اول و دوم در این استاندارد دارای معنای خاصی می باشد که می توان از رتبه بندی این اعداد به میزان و نوع مقاومت دوربین پی برد.

 

عددی که در کنار IP قرار می‌گیرد میزان حفاظت دستگاه را در مقابل اجسام خارجی نشان می‌دهد (عدد سمت چپ: جامدات مانند گرد و غبار ، عدد سمت راست: مایعات مانند آب)

رقم اول درIP استاندارد بدنه

حفاظت در برابر ورود اجسام خارجی
رقم اول توضیحات شرح
0 بدون حفاظت بدون هیچ گونه حفاظت خاص
1 حفاظت شده در برابر ورود اجسام جامد با قطر بزرگتر از 50 میلیمتر حفاظت در مقابل دسترسی غیر مجاز سطوح بزرگ بدن
2 حفاظت شده در برابر ورود اجسام جامد با قطر بزرگتر از 12 میلیمتر حفاظت در مقابل انگشت یا اجسام با قطر متوسط
3 حفاظت شده در برابر ورود اجسام جامد با قطر بزرگتر از 2.5 میلیمتر حفاظت در مقابل ابزار و اجسام با قطر کم
4 حفاظت شده در برابر ورود اجسام جامد با قطر بزرگتر از 1 میلیمتر حفاظت در مقابل سیم یا نوار
5 حفاظت شده در برابر ورود گرد و غبار از ورود کامل گرد و غبار جلوگیری نمی شود اما به راحتی وارد بدنه نمیشوند.
6 حفاظت شده در برابر ورود ریز گرد هیچ گرد و غباری به بدنه وارد نمیشود.

رقم دوم درIP استاندارد بدنه

حفاظت در برابر ورود مواد مایع
رقم دوم توضیحات شرح
0 بدون حفاظت بدون هیچ گونه حفاظت خاص
1 عایق در برابر چکه های عمودی آب از نفوذ قطراتی که به صورت عمودی بر روی بدنه می ریزند جلوگیری میکند.
2 عایق در برابر چکه های آب با حداکثر زاویه 15 درجه در صورتی که قطرات آب با زاویه 15 درجه نسبت به خط عمود از هر جهت بر روی بدنه ریخته شود تاثیر مضری بر دستگاه ندارد
3 عایق در برابر پاشیده شدن آب با حداکثر زاویه 60 درجه در صورتی که آب با زاویه 15 درجه نسبت به خط عمود از هر جهت بر روی بدنه پاشیده شود تاثیر مضری بر دستگاه ندارد
4 عایق در برابر بارش آب از هر جهت و هر زاویه اگر از هر جهتی روی بدنه آب پاشیده شود نباید تاثیر مضری بر دستگاه داشته باشد.
5 عایق در برابر پاشیده شدن آب با فشار از هر جهت در صورتی که آب با فشار از هر جهت بر بدنه ریخته شود نباید تاثیر مضری بر دستگاه داشته باشد.
6 عایق در برابر پاشیده شدن آب با فشار زیاد از هر جهت در صورتی که آب با فشار خیلی زیاد از هر جهت بر بدنه دیخته شود نباید تاثیر مضری بر دستگاه داشته باشد.
7 عایق در برابر قوطه ور شدن موقت دستگاه در آب دستگاه میتواند بدون تاثیر مضر برای مدت محدودی در آب غوطه ور باشد.
8 عایق در برابر استفاده دائمی در آب از دستگاه میتوان به صورت دائمی در زیر آب استفاده کرد بدون اینکه هیچ تاثیر مخربی بر عملکرد آن داشته باشد.

[divider height=”30″ style=”default” line=”default” themecolor=”1″]

نمونه ای از تست نفوذپذیری دوربین مدار بسته

[divider height=”30″ style=”default” line=”default” themecolor=”1″]

 

تفاوت بین water resistant ،waterproof، weatherproof  چیست؟

ابن اصطلاحات نشان دهنده نوع مقاوت دوربین ها درشرایط مختلف می باشد

دوربین Water resistant

این واژه به معنای مقاومت در برابر آب می باشد. این استاندارد بسته به فشار آب و حجم آب در درجات مختلفی وجود دارا. دوربین های که در برابر پرتاب آب و یا فشار بالامقاوم هستند باید دارای درجه IP بالاتر از دوربین های  باشند که تحت فشار آب پایین قرار می گیرد.

دوربین Waterproof

این عبارت نیز به عنوان ضد آب دوربین می باشد وقتی این عبارت را میبینید باید محفظه ای وجود داشته باشد که در برابر رطوبت مقاوم باشد. 

 

دوربین Weatherproof

اصطلاح Weatherproof در مواردی به کار می رود که دوربین در شرایط  آب و هوای سخت مقاومت دارد. 

1461915418_1461865652_Reg Testing

نکاتی درباره درجه استاندارد دوربین های مداربسته 

  • برای نصب دوربین مداربسته در محیط‌ های بیرونی، باید از دوربین مداربسته با درجه استاندارد IP66 یا IP67 استفاده نمود. با استفاده از این درجه استاندارد دوربین‌ ها در برابر نفوذ گرد و غبار و آب مقاومت دارند و در شرایط مختلف آب و هوایی مورد استفاده قرار می گیرند.
  • دوربین مداربسته در محیط‌ های صنعتی نصب می شوند، باید دارای درجه  استاندارد  بدنه IP66 یا IP68 باشد. این دوربین‌ ها در برابر نفوذ گرد و غبار و آب مقاوم هستند و همچنین در برابر ضربه و فشار نیز مقاومت دارند.
  •  دوربین های مداربسته که در محیط‌ های مرطوب، مانند حمام و آشپزخانه نصب می شوند باید ازاستاندارد IP65 یا IP66 بهره مند باشند. این دوربین‌ها  در شرایط آب و هوای با  رطوبت بالا مورد استفاده قرار می گیرند.
  • ممکن است بعد از حروف نمایش داده شده پس از IP حروف دیگری نیز نوشته شده باشد که هر یک نشان دهنده مقاومت دوربین در مقابل عوامل محیطی  می‌باشد. به طور مثال حرف H مقاومت در دما‌های بالا، حرف S برای تجهیزات ثابت و ایستا در آزمایش مقاومت، حرف F به معنای مقاومت دوربین در برابر نفوذ روغن، حرف M مقاومت در برای تجهیزات متحرک در آزمایش مقاومت، و حرف W برای آب و هوا می‌باشد.
  • استاندارد IK استانداردی برای مقاومت در برابر ضربه های سخت می باشد و از سطح ۰ تا ۱۰+ درجه بندی می شود. استاندارد NEMA  وضعیت غوطه وری دوربین را در مایعات را  نشان می‌دهد و عددی که بعد از آن عدد اصلی نوشته می‌شود، نشان دهنده مدت زمان غوطه ور بودن دوربین در مایعاتی مانند  آب یا روغن می‌باشد.

کلام آخر :

استاندارد بدنه دوربین های مداربسته یکی از مهمترین ویژگی های می باشد که در زمان خرید دوربین مداربسته باید به آن دقت داشت این استاندارد نشان دهنده مقاومت بدنه دوربین  در شرایط مختلف آب و هوایی و محیطی مختلف مانند باران و برف، گرد و غبار و رطوب می باشد. و بنابراین  در زمان خرید دوربین مداربسته به درجه مقاومت بدنه دوربین توجه کرد. از دیگر مواردی که در هنگام خرید دوربین مداربسته باید به آن توجه داشته باشید قابلیت دید در شب دوربین مداربسته، تکنولوژي WDR، قابلیت BLC ، قابلیت تشخیص حرکت یا MOTION DETECTION و … می باشد.

جهت خواندن مطالب بیشتر درباره تکنولوژی WDR اینجا کلیک کنید:تکنولوژی WDR چیست ؟

خرید دوربین مداربسته 

جهت خرید دوربین های مداربسته AHD، دوربین های مداربسته تحت شبکه، بهترین دوربین های مداربسته، دوربین های مداربسته منازل مسکونی، دوربین ها ی مداربسته اسپید دام و … اینجا کلیک کنید.

جهت خواندن مطالب بیشتر درباره دوربین های مداربسته منازل مسکونی اینجا کلیک کنید :خرید دوربین مدار بسته برای منزل مسکونی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *