پس از مدت ها تحقیق ، توسط تولید کنندگان بزرگ در سراسر دنیا ، بالاخره دوربین هایی با تکنولوژی(RRDigital Noise Reduction(DNR، به عنوان کاهنده نویز به صورت دیجیتالی به بازار عرضه شده.
این دوربین ها ، با استفاده از فیلتر هایی نویز های تصویر را حذف میکنند و کیفیت و شفافیت تصاویر به حد مطلوب میرسد.
همانطور که میدانید ، در طراحی سیستم های مداربسته باید قیمت قطعات شامل دوربین مداربسته و ذخیره ساز ها و …را هم در نظر داشته باشید . ممکن است هزینه یک دوربین با قابلیت ِDNRکمی در ابتدا بالاتر از یک دوربین معمولی به نظر برسد ، اما هزینه برق مصرفی برای روشن کردن محیط یک پارکینگ ، یا هزینه یک پروژکتور مادون قرمز را هم اگر به هزینه یک دوربین معمولی اضافه نمایید.
انواع نویز
دو نوع نویز داخلی وجود دارد که روی کیفیت تصویر دوربین مدار بسته اثر میگذارند:
- نویز نوع اول وقتی که سنسور CCD داغ میشود و یا توسط ذرات خاک درون دوربین مدار بسته تولید میشود. این نوع نویزها بطور تصادفی رخ داده و هیچ رابطهای با پیکسلهای تصویر اطرافش ندارد و بطور پیوسته بهشکل نقاط سیاه و سفید در تصویر ضبط شده ظاهر میشوند.
- نویز نوع دوم توسط یک تداخل تصادفی که ریشه در حرکت الکتریسیته در مدارهای دوربین مدار بسته دارد، رخ میدهد. این نویز باعث میشود رنگ پیکسلهای تصویر ضبط شده کمی با رنگ تصویر محیط واقعی فرق کند و باعث میشود تصویر ضبط شده تار و کدر بنظر برسد.
تکنولوژی DNR چیست و چه تاثیری در تصویر دوربین مداربسته دارد ؟
تـکنـولـوژی DNR یا Digital Noise Reduction در واقـع یک سیستم دیجیتالی نرم افزاری جهت کاهش نویز تصویر در دوربین های مداربسته می باشد. نویزها انواع مختلف و منابع مـختلف دارند این سـیستم فـقط بـرای برطـرف کردن نویز نسبت سیـگنال به نویز S/N دوربین دارد که این نویز اکتسابی نبوده و جز خصوصیات هر مدل دوربینی می باشد.
نویزها معمولا در نور کم به صورت نقاط سفید رنگ بسیار زیاد در تصویر ظاهر می شوند که این نقاط توسط تکنولوژی DNR کاسته می شود. این کاهش نویز همچنین تمایز میان حرکت و نویز تصویر را در حالت ضبط بر اساس حرکت بالا برده و عملکرد سیستم را موثر تر می نماید. همچنین تصاویر با نویز کمتر به فضای ذخیره سازی کمتری نیاز دارند. همچنین با داشتن این تکنولوژی هزینه کمتری برای نور پردازی محل مورد نظر مورد نیاز می باشد.
در صورت فعال کردن S/N در حالت High در تصاویر متحرک هاله ای در پشت جسم متحرک ایجاد می شود که این میتواند با غیر فعال کردن DNR از بین برود.
معایب
در صورت فـعال کردن S/N در حالت High در تصاویر متحرک هاله ای در پـشت جسم متحرک ایجاد می شود که این میتواند با غیر فعال کردن DNR از بین برود.
۳D DNR چیست؟
۳D DNR تکنولوژی DNR سنتی را یک قدم فراتر میبرد. تکنولوژی ۳D DNR نه تنها روش سنتی کاهش نویز فریم به فریم را انجام میدهد، بلکه کاهش نویز نقطهای را نیز انجام میدهد.
کاهش نویز نقطهای هر پیکسل را با پیکسل کناریش مقایسه میکند و نویزهای ناخواسته پیدا شده داخل فریم را ازبین میبرد. این تکنولوژی کل تصویر را پردازش کرده و عکسی باکیفیت و واضح را ارائه میدهد.
مزایای ۳D DNR
۳D DNR قابلیت و مزایایش بسیار بیشتر از تکنولوژی DNR است.
۳D DNR سیگنالهای واضحتری نسبت به DNR تولید میکند. این موضوع باعث میشود با صرفهجویی در فضای ذخیرهسازی، مدت زمان بیشتری روی هارددیسک ذخیره شود.
دوربینهایی که از تکنولوژی ۳D DNR استفاده میکنند، عکسهای شفاف و واضحتری ارائه میکنند. که این باعث میشود تشخیص چهره دقیقتر شود.
تکنولوژی ۳D DNR با کاهش نویزها، حرکات اضافی ناشی از نویزها در تصویر را نیز کاهش داده که این موضوع باعث میشود دستگاه DVR بطور بسیار کارآمدتر عمل موشن دیتکت (تشخیص حرکت) را بخصوص در محیطی که نور کم است، انجام دهد.